• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χρυσοχοΐδης: Ας μην σκορπίσουμε το θάνατο, για ένα γλέντι!

lawandorder.gr 24-12-2020 21:17 Τελευταία ενημέρωση: 24-12-2020 21:22
Χρυσοχοΐδης: Ας μην σκορπίσουμε το θάνατο, για ένα γλέντι!
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν τις γιορτινές μέρες για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παραδέχτηκε ότι σήμερα υπήρχε «πολλή κίνηση. Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι οι συναθροίσεις. Γενικά η κατάσταση πάει καλά».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι μετά τις 10 το βράδυ «δεν πρέπει να κυκλοφορεί κανείς. Δεν υπάρχει δικαιολογία παρά μόνο από κάποιους που γυρνούν από τη δουλειά τους. Έξω μπορούμε να βγούμε μόνο για κάποιο επείγον περιστατικό. Αν πάμε καλά τα Χριστούγεννα, θα πάμε καλά και την Πρωτοχρονιά».

Για τις συναθροίσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «επιτρέπονται αύριο, για να γιορτάσουν οι πολίτες τα Χριστούγεννα, όχι γι' απόψε».

«Είναι απολύτως κατανοητό οι πολίτες να είναι κουρασμένοι. Από την άλλη μια συνάθροιση ή μια μεγάλη γιορτή είναι μια μαχαιριά στην πλάτη των συμπολιτών μας. Δεν αξίζει για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο. Αυτό ισχύει και για τα νέα παιδιά, που δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου. Ακούω για διάφορα ρεβεγιόν. Ερευνώνται όλα από την αστυνομία και αν συμβούν, θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την αστυνομία. Δεν έχουμε περιθώριο να πάμε τώρα σε τρίτο κύμα. Αν έχουμε νέα αύξηση κρουσμάτων και αυξηθούν οι ΜΕΘ, δεν θα υπάρχει προσωπικό για εμβολιασμό! Θέλουμε να περιορίσουμε τη διάδοση του κορονοϊού και να αρχίσουμε τον εμβολιασμό».

Για τον εμβολιασμό ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα τεράστιο project. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτα άλλο εδώ και ενάμιση χρόνο, από το να διαχειρίζεται κρίσεις. Τα στελέχη της κυβέρνησης εργάζονται καθημερινά για να πάμε καλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Προϋπόθεση όμως ότι δεν θα έχουμε νέα διασπορά.»

«Σε αυτή την επιχείρηση χειριζόμαστε το θέμα της ασφάλειας όπου θα αξιοποιηθούν χιλιάδες αστυνομικοί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν ο πολίτης θα πάρει την ημερομηνία για να κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να υπάρχει μια ακρίβεια, για να πάνε όλα καλά. Όλοι στην κυβέρνηση έχουμε εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και αυτό θα μας βοηθήσει».

Για την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «ήταν επίθεση που κατακρίθηκε από όλους. Ήταν μια ναζιστική πράξη. Η ασφάλεια Αττικής κατόρθωσε και ταυτοποίησε με συγκλονιστικά στοιχεία και διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον των ατόμων αυτών. Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου. Ελπίζω οι ανακριτικές αρχές να κάνουν το καθήκον τους για να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των δραστών αυτών, ώστε να μην υπάρξει άλλη φορά τέτοια πράξη. Μέσα στον Ιανουάριο θα ψηφίσουμε νόμο ώστε να υπάρξει ήπιας μορφής ομάδα αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Η ομάδα θα είναι άοπλη αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει εγκλήματα, φθορές. Βεβαίως υπάρχουν αντιδράσεις που είναι για να συζητηθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν χτίζουν καθηγητές!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo