• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έξι φοιτητές ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Μιχάλης Τεζάρης 24-12-2020 20:04 Τελευταία ενημέρωση: 24-12-2020 20:06
Έξι φοιτητές ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου
Εντοπίστηκαν τα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, από το δρομολόγιο διαφυγής που πραγματοποίησαν, αλλά και από μαρτυρίες

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων έξι φοιτητές, ηλικίας από 20 έως 26 ετών, του αναρχικού χώρου, είναι οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρύτανη του οικονομικού πανεπιστημίου.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα. Στην πλειοψηφία τους είχαν προσαχθεί μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και μετά από εκκενώσεις καταλήψεων σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στελέχη της Κρατικής ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, το δρομολόγιο διαφυγής που πραγματοποίησαν και μαρτυρίες. Η επίθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι αναρχικοί είχαν περάσει ταμπέλα που έγραφε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ γύρω από το λαιμό του πρύτανη, εικόνα που παρέπεμπε σε τακτικές των Ναζί και του ISIS.

Οι εισβολείς είχαν μπει στο γραφείο του πρύτανη εξοπλισμένοι με πυροσβεστήρες, καδρόνια και σπρέι. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους υπέρ των καταλήψεων, διέλυσαν το γραφείο, ενώ πριν φύγουν προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη να διαπομπεύσουν τον πρύτανη με τη φωτογραφία που ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκαλώντας οργή.

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε επικηρύξει τους δράστες της επίθεσης με 100.000 ευρώ, ποσό που δεν θα δοθεί από την στιγμή που η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε και:

Επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ: Ταυτοποιήθηκαν οι τραμπούκοι - Βαρύτατες οι κατηγορίες!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo