• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επέκταση του επιδόματος των 300 ευρώ στους Αστυνομικούς που νοσούν ή τίθενται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

lawandorder.gr 23-12-2020 16:40
Επέκταση του επιδόματος των 300 ευρώ στους Αστυνομικούς που νοσούν ή τίθενται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού
Πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Πρόταση για την έμπρακτη στήριξη των αστυνομικών που νοσούν από κορονοϊό, κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ανεξάρτητα από το εάν πάσχουν από κορονοϊό ή εάν έχουν τεθεί σε καραντίνα, προτείνεται να τους χορηγείται το μηνιαίο επίδομα των 300 ευρώ. Η ΕΑΥΘΕΣ τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, ότι οι αστυνομικοί παραμένουν οι στυλοβάτες της προσπάθειας που καταβάλλει όλη η χώρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Προσθέτει όμως ότι αρκετοί αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με κρούσμα ή νόσησαν, μιας και ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Άρα, νοσηλεύονται ή τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι ρισκάρουν τη ζωή του, αλλά την ίδια στιγμή, υφίστανται και σημαντική οικονομική απώλεια. Γι' αυτό το λόγο προτείνεται να επεκταθεί το εν λόγω επίδομα και στους αστυνομικούς.

Ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης έχει ως εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε  Αρχηγέ,

Το αστυνομικό προσωπικό ήταν και παραμένει σημαντικός στυλοβάτης της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, ο φονικός ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και έχει μεταδοθεί σε πολλούς συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος, παρότι οι ίδιοι τηρούσαν αυστηρά τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας. Ως απόρροια αυτού, οι νοσούντες Αστυνομικοί ή όσοι έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τίθενται σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, και για όσες μέρες διαρκεί αυτή, δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τις ημέρες εργασίας πέραν του πενθημέρου και τις νυχτερινές ώρες εργασίας.

Η οικονομική βλάβη που προκαλείται στους συναδέλφους μας είναι μεγάλη και αντανακλάται στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Όπως γνωρίζετε, τα χρηματικά ποσά που αναλογούν στις προαναφερόμενες ώρες εργασίας δεν είναι αμελητέα και καθορίζουν σημαντικά το τελικό ύψος της μισθοδοσίας του αστυνομικού προσωπικού. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο συγχρωτισμός με ασθενείς covid-19 εν ώρα υπηρεσίας είναι ο λόγος που αρκετοί συνάδελφοί μας μολύνονται ή τίθενται προληπτικά σε καραντίνα, δικαιολογείται απόλυτα το αίσθημα αδικίας που τους διακατέχει.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την επέκταση και χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος των 300 ευρώ της υπ’ αριθ. 6002/18/10-α’ από 21-1-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 94/2018) στους Αστυνομικούς που τίθενται σε καραντίνα επειδή είναι θετικοί σε covid-19 ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, εφόσον μέσω της διενεργηθείσας ιχνηλάτησης επαφών αποδεικνύεται ότι αυτό συνέβη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Επειδή σ’ αυτή την περίπτωση ο χρόνος αποχής από την εργασία είναι μικρότερος του μηνός, το επίδομα να υπολογίζεται σε τόσα τριακοστά όσα οι ημέρες αποχής από την υπηρεσία, μηνιαίως, ως είθισται.

Η ενέργεια αυτή θα αποκαταστήσει την προκληθείσα οικονομική βλάβη και θα ικανοποιήσει το αίσθημα δικαίου των συναδέλφων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται, ψυχή τε και σώματι, από την σφοδρή επέλαση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo