Τούρκος διπλωμάτης συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης αξίας 5 εκατ. ευρώ!

Law and Order 22-12-2020 19:09 Τελευταία ενημέρωση: 22-12-2020 20:54
Τούρκος διπλωμάτης συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης αξίας 5 εκατ. ευρώ!
Εντοπίστηκε στα σύνορα με τη Βουλγαρία - Είχε διατελέσει ακόλουθος τύπου της πρεσβείας της Τουρκίας στις Βρυξέλλες
Ο πρώην ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, Βεϊσέλ Φιλίζ, συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνη αξίας 5 εκατ. ευρώ στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Και ενώ το Υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων της Τουρκίας, δημοσιεύει την κατάσχεση ακόμη και ενός γραμμαρίου ναρκωτικών, η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση αποκρύφθηκε από τον Τύπο.

Ο Βεϊσέλ Φιλίζ, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου ενώ έβγαινε από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία, όταν η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό του στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπειλί, σύμφωνα με πληροφορίες των "Τούρκικων Νέων". Κατά την έρευνα του τελωνείου, εντοπίστηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 100 κιλά ηρωίνης συσκευασμένης σε πακέτα, η αξία της οποίας ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βεϊσέλ Φιλίζ υποστήριξε πως τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, αλλά με απόφαση του δικαστηρίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Παρά την υψηλή αξία των ναρκωτικών, περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, και παρά το γεγονός ότι συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να τα μεταφέρει σε χώρα της Ευρώπης, το Υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων της Τουρκίας απέκρυψε τις σχετικές πληροφορίες από τον Τύπο. Την κατάσχεση της ηρωίνης και την προφυλάκιση του Φιλίζ, επιβεβαίωσε ο γιος του, Βεϊσέλ Φιλίζ.

O Βεϊσέλ Φιλίζ υπηρετούσε στις Βρυξέλλες, όταν η αστυνομία του Βελγίου ανακάλυψε ότι ο Bεϊσέλ Φιλίζ απειλούσε μέσω ψεύτικων λογαριασμών εθελοντές του Κινήματος Εθελοντών και τον κάλεσαν για κατάθεση. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και εκλήθη πίσω στην Τουρκία. Ο Βεϊσέλ Φιλίζ μετά από την επιστροφή του στην Τουρκία συνέχισε να δίνει συνεντεύξεις σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι αγωνίστηκε ενάντια στο κίνημα Γκιουλέν.

Με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου έχουν απαγορευτεί δημοσιεύματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα "Τουρκικά Νέα" δημοσίευσαν πληροφορίες που άντλησαν από τουρκική μεν ιστοσελίδα, την "Tr724.com", η οποία όμως δεν έχει έδρα στην Τουρκία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo