19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie – Νέο e-mail εμπλέκει και τον Αλ. Τσίπρα


    Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie, καθώς σε νέο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης γίνεται αναφορά ακόμη και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
    Το νέο μήνυμα έστειλε τον Μάιο του 2018 στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο μεγαλομέτοχος τότε της εταιρείας, υπάλληλός του.
    Σε αυτό το μήνυμα αναφέρονται τα εξής: «Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».
    Ακόμη στα νέα στοιχειά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αναφέρεται πως η οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η συνδρομή» στον Όμιλο Folli Follie .
    Σύμφωνα με την έκθεση της Price Waters House Coopers (PwC), τα στελέχη της Folli Follie κατευθύνονται στην προσέγγιση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης του Ομίλου. Από τις επικοινωνίες, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας εγείρονται υποψίες για τις προσπάθειες άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.
    Τέλος, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον υπάλληλο της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής.
    Διαβάστε και:
    Στην ανακρίτρια ξανά οι Κουτσολιούτσοι – Στο μικροσκόπιο τα mail με τα ονόματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie – Νέο e-mail εμπλέκει και τον Αλ. Τσίπρα
    ΝΔ: Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα για τη Folli Follie
    ΝΔ: Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Foli Follie
    ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη Μητσοτάκη για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες στην πανδημία!
    Εξώδικο-Απάντηση Φλαμπουράρη στην υπόθεση Folli-Follie



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ