• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Βόμβα» Folli-Follie: E-mail «φωτιά» για υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Στη Βουλή η δικογραφία

Κατερίνα Μάνθου 21-12-2020 15:02 Τελευταία ενημέρωση: 21-12-2020 17:31
«Βόμβα» Folli-Follie: E-mail «φωτιά» για υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Στη Βουλή η δικογραφία
Αποκαλυπτικές επικοινωνίες «καίνε» πρωταγωνιστές της κυβέρνησης Τσίπρα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη μεγάλη υπόθεση της Folli-Follie την οποία ερευνούν οι ανακριτικές αρχές.

Νέος έλεγχος που έγινε στην εταιρεία από την PriceWaterHouseCoopers έφερε στο φως μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και ενός υπαλλήλου του.

Στα μηνύματα αυτά γίνεται αναφορά σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σύμφωνα με τα γραφόμενα του υπαλλήλου του Τζ. Κουτσολιούτσου από τον Μάιο του 2018 προσπαθούν να βοηθήσουν την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι το σκάνδαλο έχει αποκαλυφθεί. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική δικογραφία, λόγω ακριβώς της αναφοράς στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα από αυτά τα mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, προς τον Τζ. Κουτσολιούτσο, ο υπάλληλος του Ν.Σ. γράφει:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)

Σε άλλο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ο υπάλληλός του επισημαίνει:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση.

Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο.

Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Διαβάστε και:

ΝΔ: Ο Τσίπρας και οι «νταραβεριτζήδες» του χρωστούν εξηγήσεις για το σκάνδαλο Follie-Follie

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo