Καταγγελία ειδικών φρουρών για απρεπή συμπεριφορά βουλευτή σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (βίντεο)

Newsroom L&O 21-12-2020 12:16 Τελευταία ενημέρωση: 22-12-2020 14:41
Καταγγελία ειδικών φρουρών για απρεπή συμπεριφορά βουλευτή σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ (βίντεο)
Τι αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, καταγγέλλει βουλευτή για «απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, ενδεχομένως και παραβατική], απέναντι σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Η επιστολή του ΣΕΦΕΑΑ προς τον κ. Τασούλα έχει ως εξής:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε, για καταγγελία που περιήλθε σε γνώση μας από μέλη του Σωματείου μας, αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, για απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, ενδεχομένως και παραβατική εναντίον τους, από εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.

Εμείς, όπως κι εσείς φυσικά, γνωρίζουμε τις βασικές Γενικές Αρχές του Κώδικά Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βάση των οποίων οι εκπρόσωποι του λαού  οφείλουν:

- Να ασκούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό.

- Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, αλλά κυρίως,

- Nα εφαρμόζουν τους Νόμους που θεσπίζονται για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως!

Αν και πιστεύαμε ότι, εν έτη 2020, η νοοτροπία του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" από Έλληνα Βουλευτή, αποτελούσε ιστορικό σημάδι ενός μακρινού παρελθόντος, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, είναι παρούσες και εκφράζονται από αιρετούς "άρχοντες" που υπηρετούν το ναό της Δημοκρατίας μας, ευτυχώς, όμως, ελάχιστης μειοψηφίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένη την από 17 Δεκεμβρίου 2020 υπηρεσιακή αναφορά των Συναδέλφων μας, η οποία και εμπεριέχει στοιχεία που παραπέμπουν στον εν λόγω Βουλευτή, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, καθώς και την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς σας, απαραίτητων και για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της τιμής των μελών μας, σκληρά εργαζομένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ώστε να εμφυσήσετε και στον μειοψηφούντα έστω συνάδελφό σας του οποίου προεδρεύετε, ένα αίσθημα μετριοφροσύνης  και συνέπειας  στους νόμους. Γιατί Εσείς, όπως και εμείς, είμαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ του Ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο βουλευτής ο οποίος πρωταγωνίστησε στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ο Δημήτρης Βαγενάς, από την Ελληνική Λύση.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo