• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Γέμισαν» οι φυλακές των Χανίων - Έχουν 652 κρατούμενους

lawandorder.gr 19-12-2020 17:55 Τελευταία ενημέρωση: 19-12-2020 17:55
«Γέμισαν» οι φυλακές των Χανίων - Έχουν 652 κρατούμενους
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτητης Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Γέμισαν οι… φυλακές των Χανίων καθώς ήδη κρατούνται 652 φυλακισμένοι την ώρα που η χωρητικότητα είναι 600!
 
Μάλιστα, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρατουμένων αναμένεται ν’ ανέβει στους 692 (!) αριθμός που αναμένεται να προκαλέσει αρκετές δυσκολίες στην λειτουργικότητα της φυλακής.
 
Αντίθετα ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει μειωθεί γεγονός που καθιστά αδύνατη την φύλαξη των κρατουμένων.
 
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτητης Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Σας ενημερώνουμε ότι στο Κατάστημά μας κρατούνται σήμερα (652) κρατούμενοι και η συνολική του χωρητικότητα από ότι γνωρίζετε είναι για (600)άτομα. Με την ανοχή και την υπομονή των υπαλλήλων παρακολουθούμε αυτήν την υπερπλήρωση, η οποία όχι μόνο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα αλλά και θέματα τάξης και ασφάλειας του Καταστήματος μας.                                           
 
Αυτήν την βδομάδα  και συγκεκριμένα την Δευτέρα 14-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (15)κρατουμένων από Νιγρίτα και Τρίκαλα για περαιτέρω κράτηση. Την Τετάρτη 16-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (15)ακόμα κρατουμένων μεταγωγή κρατουμένων από Κομοτηνή και Άμφισσα εκ των οποίων οι (13) ήταν για περαιτέρω κράτηση και ανάμεσα στους κρατουμένους αυτούς υπήρχαν και (2) νεοεισερχόμενοι. Σήμερα Παρασκευή 18-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (2) νεοεισερχομένων κρατουμένων από Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών.                          
 
Σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμούν επαναμεταγωγές κρατουμένων που είχαν μεταχθεί από το Κατάστημά μας για δικαστήρια και για νοσηλεία και ο αριθμός αυτών είναι (40)άτομα. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός κρατουμένων θα ανέλθει στους (692). Το Κατάστημά μας αρχίζει και γεμίζει ασφυκτικά με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υπάρχουν προστριβές μεταξύ κρατουμένων και κατ’ επέκταση και κρατουμένων με συναδέλφους μας. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ο υπερπληθυσμός κρατουμένων σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη  του μάχιμου  φυλακτικού προσωπικού όπως επίσης και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Καταστήματός μας. Το φυλακτικό προσωπικό έχει αποδυναμωθεί πλήρως ειδικά μετά την λήξη των συμβασιούχων υπαλλήλων της 6κ/2018 και μόλις 29 φύλακες εργάζονται για τους (652)κρατουμένους και αρκετοί από αυτούς χωρίς ρεπό και διπλές βάρδιες.
 
Θεωρείτε σωστό να εργάζονται χωρίς ρεπό το φυλακτικό προσωπικό; Θεωρείτε σωστό να προφυλακίζονται κρατούμενοι από την Αθήνα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων;                                 
 
Θεωρείτε σωστό να πραγματοποιούνται μεταγωγές Σαββάτο και Κυριακές και να χρειάζεται να έρχονται εργαζόμενοι (φυλακτικού,λογιστηρίου,γραμματείας); Θεωρείτε σωστό η διανομή των φαρμάκων των κρατουμένων στις πτέρυγες να γίνετε από το φυλακτικό προσωπικό; Είναι σωστό κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα;
 
Για όλα τα παραπάνω προβλήματα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες λύσεις και το Κατάστημά μας να αποσυμφορηθεί άμεσα όπως επίσης να επιστρέψουν άμεσα οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της 6Κ/2018.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo