13.1 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Μπαράζ ελέγχων στο Δημόσιο το 2021 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου


    Εντατικούς ελέγχους σε φορείς του Δημοσίου, νοσοκομεία, ακόμη και στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) πρόκειται να διενεργήσουν το νέο έτος κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι έλεγχοι αυτοί προβλέπονται στο πρόγραμμα που κατήρτισε για το 2021 το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρός του Ιωάννης Σαρμάς στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπό τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Μπούρα.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα για πρώτη φορά θα διενεργηθεί έλεγχος στην ΤτΕ, ενώ έλεγχοι θα λάβουν ακόμη χώρα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, σε επαγγελματικούς Συλλόγους, Επιμελητήρια, θρησκευτικές οργανώσεις (εφόσον λειτουργούν υπό τη μορφή ΝΠΔΔ ή δημοσίων υπηρεσιών), φυλακές, δημοτικές εταιρείες ανακύκλωσης απορριμμάτων και αφαλάτωσης στα μικρά νησιά, κ.ά. Επίσης σύμφωνα με τον προγραμματισμό έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα για το εάν σε αυτά υπάρχει επάρκεια κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.
    Ακόμη στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ελεγχθούν τα κριτήρια για τη διάθεση δημόσιων πόρων για τις ΜΕΘ, ενώ θα εξεταστούν και τα έσοδα κρατικών νοσοκομείων, όπως και εάν το ενοποιημένο νοσήλιο έχει απομακρυνθεί από το πραγματικό κόστος νοσηλείας.
    Επιπλέον, έλεγχοι έχουν προγραμματίσει σε φορείς απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι ενέργειες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά και ειδικά εάν έχουν γίνει σεβαστές οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας για την κοινωνική ένταξή τους.
    Τέλος, έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των άστεγων επαιτών στο κέντρο μεγάλων πόλεων αλλά και για να διαπιστωθεί ο βαθμός εκτέλεσης προγραμμάτων κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ