20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αίτημα μετακίνησης για αστυνομικούς στις γιορτές – «Αφωνία» από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ


    «Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για μετακίνηση στους τόπους διαμονής, αστυνομικών που έχουν λάβει άδεια για τις ημέρες των εορτών.
    Μάλιστα η Ένωση Αθηνών, ξεκαθάρισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει με ασφάλεια με τους αδειούχους αστυνομικούς να έχουν την υποχρέωση πραγματοποίησης τεστ για τον κορονοϊό, 72 ώρες πριν φύγουν από την Αθήνα και 72 ώρες πριν επιστρέψουν.
    Όπως αναφέρει όμως η Ένωση Αθηνών σε ανακοίνωσή της, «πλην όμως, παρά το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν έχουμε λάβει ως σήμερα καμία απάντηση στο έγγραφό μας, την ίδια ώρα που άλλοι ένστολοι κλάδοι εργαζομένων από αύριο μετακινούνται με τις «ευλογίες» της Ηγεσίας τους, παραλαμβάνοντας Φύλλα αδείας, προκειμένου να διανύσουν την άδειά τους σε προορισμούς που έχουν δηλώσει».
    Μάλιστα τονίζουν πως, «δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί αποτελούν, παιδιά κατώτερου Θεού και ότι ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά γι’ αυτούς, συγκριτικά με άλλους ένστολους εργαζόμενους. Είναι οξύμωρο να θεωρούν κάποιοι ότι οι αστυνομικοί θα διασπείρουν τον κορονοϊό στην Περιφέρεια, ενώ κάποιοι άλλοι ένστολοι κλάδοι όχι».
    Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που δεν αναμένεται να δοθεί άδεια μετακίνησης στους αστυνομικούς προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού, στον στρατό σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν κανονικά οι άδειες με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να έχουν δικαίωμα μετακίνησης στους τόπους καταγωγής τους.
    Μάλιστα όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, «αν αυτό που καταγγέλλουμε εν τέλει ισχύσει, ποια θα είναι η θέση του αστυνομικού που θα διενεργεί ελέγχους στις εθνικές οδούς, αφού την ίδια ώρα θα κληθεί να εφαρμόσει μια Κ.Υ.Α. η οποία θα ισχύει α λα καρτ. Από την πρώτη στιγμή επιφορτιστήκαμε άπαντες με την ιδιαίτερα επικίνδυνη αποστολή που μας ανέθεσε η Πολιτεία (διασπορά Covid-19, – προστασία των Συνόρων της Πατρίδας), ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΔΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ, αλλά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ