• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εγκρίθηκε η δαπάνη για τα νυχτερινά των αστυνομικών

lawandorder.gr 16-12-2020 19:25
Εγκρίθηκε η δαπάνη για τα νυχτερινά των αστυνομικών
Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ η διαδικασία καταβολής των οφειλόμενων ποσών έχει ήδη ξεκινήσει

Εγκρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόσθετη δαπάνη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τα νυχτερινά των αστυνομικών. Όπως έγινε γνωστό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων το ποσό αυτό, αφορά 2 εκατ. ώρες που θα καλυφθούν. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η διαδικασία πίστωσης των οφειλόμενων ποσών έχει ήδη ξεκινήσει.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 14 Δεκεμβρίου 2020 (Αρ. Πρωτ:500/12/23-α), σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση της πρόσθεσης δαπάνης που απαιτείται για την καθ’ υπέρβαση αποζημίωση των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής υπηρεσίας του αστυνομικού προσωπικού το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με αυτή, η υπέρβαση αφορά 2.000.000 ώρες που θα καλυφθούν με το επιπλέον ποσό των 5.540.000 ευρώ. Η διαδικασία πίστωσης των οφειλομένων ποσών για τη νυχτερινή απασχόληση των συναδέλφων μας έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η Ομοσπονδία μας, με τις παρεμβάσεις της το προηγούμενο διάστημα, έχει επισημάνει ότι η κατάσταση να είμαστε κάθε χρόνο «στο ίδιο έργο θεατές και επαίτες», πρέπει να λάβει τέλος και από το 2021 η αποζημίωση να γίνεται με νέους όρους. Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, η αλλαγή του πλαφόν στην αποζημίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας από 48 σε 64 ώρες, με τους ίδιους όρους, δηλαδή, όπως ισχύει στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα. Η Πολιτική Ηγεσία έχει την υποχρέωση να σεβαστεί έμπρακτα επιτέλους το «νυχτοκάματο του τρόμου» των συναδέλφων μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo