19.2 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Την ενίσχυση των δικαστηρίων με 100 επιπλέον προσλήψεις, ανακοίνωσε ο υπ. Δικαιοσύνης


    Την ενίσχυση των δικαστηρίων με επιπλέον 100 θέσεις κλάδου ΔΕ Γραμματέων, από επιλαχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2017 ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο σημερινό διαδικτυακό σεμινάριο Δικαστικών Υπαλλήλων που διοργάνωσε η Γενική Επιτροπεία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
    Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την σχετική απόφαση του ΑΣΕΠ για την επέκταση του υφιστάμενου διαγωνισμού για τη στελέχωση των δικαστηρίων και προανήγγειλε την πλήρωση επιπλέον θέσεων από τους Διαγωνισμούς 1Κ/2017 και 2Κ/2017 του ΑΣΕΠ μέσα στο 2021. «Μετά από χρόνια στασιμότητας, η δικαιοσύνη στελεχώνεται με τον αναγκαίο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων», τόνισε ο κ. Τσιάρας και προσέθεσε: «Υπουργείο, ηγεσία της δικαιοσύνης και δικαστικοί υπάλληλοι, είμαστε φυσικοί σύμμαχοι για την προάσπιση του κράτους δικαίου».
    Ακόμη ο κ. Τσιάρας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, επανέλαβε τη δέσμευση της Πολιτείας να παράσχει στη Δικαιοσύνη, πέρα από τα θεσμικά εχέγγυα, τα αναγκαία τεχνολογικά εργαλεία για την προάσπιση της ανεξαρτησίας και τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης.
    «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προτεραιοποιήσει στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης τη ψηφιακή αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα διευκολύνει με όσα μέσα διαθέτει τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε δικαστήρια, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ε. Σαρπ και ο γενικός επίτροπος των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δ. Κωστάκης.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ