Ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης «Ειρήνη» συγχαίρει τη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» (βίντεο)

Θανάσης Αργυράκης 14-12-2020 19:20
Ο Έλληνας διοικητής της επιχείρησης «Ειρήνη» συγχαίρει τη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» (βίντεο)
Προ εβδομάδων κομάντος της φρεγάτας έκαναν «ρεσάλτο» σε τουρκικό εμπορικό πλοίο που ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη
Στη γερμανική φρεγάτα, «Hamburg», κομάντος της οποίας προ εβδομάδων έκαναν «ρεσάλτο» σε τουρκικό εμπορικό πλοίο που ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη, βρέθηκε ο Έλληνας επιχειρησιακός διοικητής της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης, «Ειρήνη», Θόδωρος Μικρόπουλος, προκειμένου να συγχαρεί τη διοίκηση και το πλήρωμά της.
 

Ως γνωστόν, το τουρκικό πλοίο, «Rosaline-A», ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων και παραβίασης των αποφάσεων του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, δεδομένου ότι σε βάρος του υπήρχαν στοιχεία για επανειλημμένες μεταφορές τεθωρακισμένων στην εμπόλεμη χώρα, στο πρόσφατο παρελθόν.

Το γερμανικό «ρεσάλτο» από κομάντος του πλοίου, «Αμβούργο», προκάλεσε σοβαρές διπλωματικές τριβές μεταξύ της ΕΕ και του Βερολίνου, από τη μια, και της Άγκυρας από την άλλη.

Κατά την προσφιλή τακτική της, η Άγκυρα έσπευσε να ρίξει την «ευθύνη» για το «ρεσάλτο» στον Ελληνα αξιωματικό, Θ. Μικρόπουλο, ο οποίος είναι αυτή την περίοδο ο επιχειρησιακός διοικητής των τεσσάρων ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων της ναυτικής δύναμης, «Ειρήνη» που έχουν ως αποστολή τους την τήρηση των αποφάσεων του ΟΗΕ για το εμπάργκο. Κεντρικός διοικητής της δύναμης είναι Ιταλός.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo