21 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
More

    Μαραθώνια κατάθεση Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis


    «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».
    Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του διάρκειας 6, 5 ωρών, ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την υπόθεση της Novartis, Κων. Αλεβιζοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
    Ήδη στην ανακρίτρια έχει καταθέσει για την υπόθεση της Novartis ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Πάντως η σημερινή κατάθεση τoυ κ. Λοβέρδου ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου έλαβε χώρα χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του κ. Λοβέρδου είναι περίπου 20 σελίδες εκ των οποίων μεγάλο μέρος της είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις της ανακρίτριας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ