Ενώσεις στρατιωτικών: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για αποστρατεία όσων έχουν ανίατα νοσήματα

Θανάσης Αργυράκης 14-12-2020 15:53
Ενώσεις στρατιωτικών: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για αποστρατεία όσων έχουν ανίατα νοσήματα
Άδικο και άνισο να οδηγούνται στελέχη των ΕΔ με σοβαρότατα προβλήματα υγείας σε πρόωρη αποστρατεία, σημειώνουν οι ενώσεις
Επιστολή στον πρωθυπουργό, με τη οποία ζητάει την απόσυρση της «επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας» εκ μέρους του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για να αποστρατεύονται οι στρατιωτικοί που πάσχουν από ανίατα νοσήματα, έστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ).

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με το υπουργείο Άμυνας, μόλις προ ημερών, σε εκδήλωση που μετείχε και ο ΠΑΣΥΣΕΚ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ατομα με Αναπηρία, είπε: «Θα υπάρχει ισοτιμία των Ατόμων με Αναπηρία σε όλα τα υπουργεία».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «άδικη την αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατα νοσήματα», και στην επιστολή του προς τον Κ. Μητσοτάκη σημειώνει ότι σε απάντηση που έδωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στον ΠΑΣΥΣΕΚ, «μετά λύπης μας διαπιστώσαμε να αναφέρεται επί λέξει το εξής: "Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία"».

«Θεωρούμε -προσθέτει ο Σύνδεσμος- ότι είναι άδικο και άνισο να οδηγούνται στελέχη των ΕΔ με σοβαρότατα προβλήματα υγείας σε πρόωρη αποστρατεία, δημιουργώντας τους έτσι ακόμη ένα πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες με ανίατα νοσήματα.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας, προτού αυτή κατατεθεί και έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρχει αίσθημα ισότητας και ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες».

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αναφέρει ο ΠΑΣΥΣΕΚ, προέβη σε επικοινωνία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και στάλθηκε επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς - φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo