• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σε laptop και κινητά ψάχνουν τους συνεργούς των «κατασκόπων» στη Ρόδο

Μιχάλης Τεζάρης 14-12-2020 08:58 Τελευταία ενημέρωση: 14-12-2020 09:01
Σε laptop και κινητά ψάχνουν τους συνεργούς των «κατασκόπων» στη Ρόδο
Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Εθνική Yπηρεσία Pληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις του 35χρονου γραμματέα που εξέφραζε την πρόθεσή του για την δημιουργία Τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο

Τυχόν συνεργούς ή άγνωστες επαφές και κυρίως, τους αποδέκτες των πληροφοριών που συνέλεγε ο 56χρονος μάγειρας και μετέφερε στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού προξενείου, αναζητούν οι Ελληνικές αρχές.

Ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί και ελέγχονται, οι 8 υπολογιστές, τα 6 usb και τα 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συνεργός του, ο 55χρονος μάγειρας του πλοίου, έκανε πλήρη καταγραφή των θέσεων των πολεμικών πλοίων που βρίσκονταν γύρω από το Καστελλόριζο και έδινε αναφορά για τον οπλισμό τους, για τις κινήσεις του Ελληνικού στόλου, μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων από και προς το Καστελλόριζο.

Ο 55χρονος μάγειρας του πλοίου φρόντιζε να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικά πλοία στο Καστελλόριζο.

Να κρυφακούει τους στρατιωτικούς που μετέβαιναν στο νησί, για να εκμαιεύσει πληροφορίες και παρέδιδε το βιντεοληπτικό υλικό στο γραμματέα του προξενείου.

Όπως υποστήριξε μάλιστα στους αστυνομικούς, «Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα», εννοώντας την Τουρκία.

Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Εθνική Yπηρεσία Pληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις του 35χρονου γραμματέα που εξέφραζε την πρόθεσή του για την δημιουργία Τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο.

Άμεσα στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ μπήκαν οι κινήσεις, οι επαφές του και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του.

Ο 35χρονος γραμματέας είχε απασχολήσει με την στάση του τις Ελληνικές αρχές και στο παρελθόν και έφτασε μάλιστα στη βουλή με ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Στις 11η Φεβρουαρίου 2017 είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα της Θράκης κείμενο στο οποίο ανέφερε «Γεννημένος στην Ελλάδα, μεγαλωμένος σε μικτό χωριό μαζί με χριστιανούς και σπουδασμένος στην Θεσσαλονίκη».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία με μια γροθιά σε τα χρώματα της Τουρκίας την σημαία των υποστηρικτών της ανύπαρκτης Δυτικής ανεξάρτητης Θράκης.

Παρόμοιου ύφους προκλητική ανάρτηση είχε ξανακάνει 0 35χρονος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις 23 Φεβρουαρίου του 2017.

Διαβάστε επίσης:

Παραδέχτηκε ότι κατασκόπευε για την Τουρκία, αλλά τον άφησαν ελεύθερο

«Το έκανα για την πατρίδα μου» υποστήριξε ο 56χρονος φερόμενος κατάσκοπος στη Ρόδο

Ρόδος: Συνελήφθησαν Έλληνες μουσουλμάνοι για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας - Πώς δρούσαν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo