Ενώσεις στρατιωτικών - Σοβαρή καταγγελία: Θα αποστρατεύουν όσους έχουν ανίατα νοσήματα

Θανάσης Αργυράκης 12-12-2020 19:37 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2020 20:18
Ενώσεις στρατιωτικών - Σοβαρή καταγγελία: Θα αποστρατεύουν όσους έχουν ανίατα νοσήματα
Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση
Θα αποστρατεύουν όσους πάσχουν από ανίατα νοσήματα, ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑΣΥΣΕΚ).

Με έκπληξή του, ο ΠΑΣΥΣΕΚ, ο οποίος μάλιστα, πρόσφατα προσκλήθηκε και μετείχε σε διοργάνωση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, είδε στην επιστολή Παναγιωτόπουλου ότι το υπουργείο Αμυνας προωθεί αυτή τη ρύθμιση.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «την εν λόγω ενέργεια εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες παθήσεις και νοσήματα, που οδηγούνται προς την αποστρατεία τους», και σημειώνει ότι «ουδέποτε θα δεχθεί να μπει το αναφερθέν θέμα σε νομοσχέδιο, χωρίς πρώτα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΣΥΣΕΚ έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) έλαβε την παρακάτω επιστολή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σε απάντηση της επιστολής του Συνδέσμου με θέμα: Απαλλαγή Στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις με ανίατες ή δυσίατες παθήσεις, από τέλη ταξινόμησης, τέλη κυκλοφορίας και χορήγηση δελτίου στάθμευσης ΑμεΑ.

Μετά λύπης του ο Σύνδεσμος διαπίστωσε ότι η απάντηση που δόθηκε με καθυστέρηση ενός έτους και πλέον από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, περιείχε ως απάντηση επί λέξη το εξής: “Η δυνατότητα παραμονής στην ενεργό υπηρεσία μονίμων στελεχών με ανίατα νοσήματα πρόκειται να καταργηθεί με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία”.

Ο Σύνδεσμος ουδέποτε ερωτήθηκε - ενημερώθηκε για την επικείμενη προς ψήφιση νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα και καταγγέλλει την εν λόγω ενέργεια εις βάρος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ανίατες παθήσεις και νοσήματα, που οδηγούνται προς την αποστρατεία τους.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) ουδέποτε θα δεχθεί να μπει το αναφερθέν θέμα σε νομοσχέδιο χωρίς πρώτα να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου 2020, αποφάσισε για τις περαιτέρω ενέργειές του προς κάθε εμπλεκόμενο με την αναπηρία Φορέα – Θεσμό στη χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo