24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Χαρέλας: «Θυσία οι συνοριοφύλακες στο βωμό της ανθρωποφαγίας στη Μυτιλήνη»


    Την αγανάκτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, κυρίου Παναγιώτη Χαρέλα, προκάλεσε η απόφαση του αρχηγείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα τρεις συνοριακοί φρουροί και ένας αστυνομικός. Αφορμή στάθηκε το περιστατικό στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί να χτυπούν μετανάστες και να τους προσάγουν βιαίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
    Όπως τονίζει πάντως ο κύριος Χαρέλας, «Στο βωμό της “ανθρωποφαγίας” διατάχθηκε η διαθεσιμότητα των συναδέλφων για το περιστατικό που έφερε γνωστή εφημερίδα στο φως. Αφού λοιπόν πληροφόρησε πως πρόκειται για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες αιτούντες ασύλου, ότι αναίτια προχώρησαν σε σύλληψη αυτών και ότι τους χτυπούσαν αφού τους έριξαν στο έδαφος».
    Ο κύριος Χαρέλας σχολιάζει σχετικά με το δημοσίευμα πως «ξέχασε να πληροφορήσει όμως πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες είχαν καταναλώσει αλκοόλ και μεθυσμένοι σταματούσαν διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο χτυπώντας τα οχήματα τους. Οι καταγγελίες αυτών προς τους αστυνομικους ήταν που τους οδήγησαν στο περιστατικό να επιληφθούν. Δεν μίλησαν βέβαια για την αντίσταση των μεταναστών κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ουτε για τις βρισιές και το φτύσιμο. Εξάλλου σκοπός ήταν η ανθρωποφαγία των συναδέλφων».
    Καταλήγοντας αναφέρει ότι «Η διοικητική εξέταση που θα ξεκινήσει, θα δείξει το τι ακριβώς συνέβη. Το βέβαιο όμως είναι πως την είδηση την εμπλουτίζουμε με ό,τι μας βολεύει για να επιτευχθεί η ανθρωποφαγία των ενστόλων».
    Διαβάστε και δείτε το βίντεο:
    Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για συνοριοφύλακες και αστυνομικό στη Μυτιλήνη για βία κατά αιτούντων άσυλο (βίντεο)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ