Ενώσεις στρατιωτικών-Κορονοϊός: Οχι πρόστιμα σε στρατιωτικούς στις παραμεθόριες περιοχές

Newsroom L&O 12-12-2020 08:26 Τελευταία ενημέρωση: 12-12-2020 09:44
Ενώσεις στρατιωτικών-Κορονοϊός: Οχι πρόστιμα σε στρατιωτικούς στις παραμεθόριες περιοχές
Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) καταγγέλλει ότι επιβλήθηκαν, με παντελώς απαράδεκτο τρόπο και λόγους, πρόστιμα σε στρατιωτικούς στη Θράκη.

Βαρυτικά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, μεταξύ των άλλων, είχε επιτραπεί η κατ΄ εξαίρεση δυνατότητα μετακίνηση και μετάβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς, τα υπηρεσιακά οχήματα δεν επαρκούν για να μεταφέρουν τα στελέχη στις μονάδες τους, με αποτέλεσμα, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, τα στελέχη να αναγκάζονται να μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους οχήματα.

Πρόσφατο περιστατικό συνέβη σε συναδέλφους μας που υπηρετούν σε μονάδες της Θράκης, στους οποίους επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των τριακοσίων (300) ευρώ σε έκαστο, καθόσον κατελήφθησαν από αστυνομικά όργανα να ευρίσκονται σε ένα (1) όχημα τρία (3) άτομα κατά τη μετάβασή τους από τις μονάδες τους στην οικία τους και μάλιστα με καταδρομικό τρόπο».

Η ΠΟΕΣ ζητάει από το υπουργειο Αμυνας «ανάλογης αντιμετώπισης που έτυχαν οι εκπαιδευτικοί να έχουν και οι στρατιωτικοί, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η μετακίνησή τους καθίσταται αδύνατη με υπηρεσιακά οχήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo