• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λαμία: Επιβεβαιωμένο κρούσμα «έσπασε» την καραντίνα και το πλήρωσε με 5χίλιαρο

lawandorder.gr 11-12-2020 20:18
Λαμία: Επιβεβαιωμένο κρούσμα «έσπασε» την καραντίνα και το πλήρωσε με 5χίλιαρο
Κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τη δημόσια υγεία…

Απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το ΑΤ Λαμίας, με το «σπάσιμο» καραντίνας από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι επιφορτισμένη καθημερινά με τον έλεγχο δεκάδων πολιτών που είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΕΟΔΥ, είτε σαν κρούσματα είτε ως στενές επαφές κρούσματος. Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων στα σπίτια ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα φέρεται να διαπίστωσαν ότι πρόσφατα επιβεβαιωμένο κρούσμα δε βρισκόταν στο σπίτι.

Σε βάρος της γυναίκας που αψήφησε προειδοποιήσεις, συστάσεις και έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορή Παπακώστα έχει δώσει αυστηρές εντολές και κατευθύνσεις για εντατικούς ελέγχους σχετικά με την τήρηση της καραντίνας από επιβεβαιωμένα κρούσματα και το περιβάλλον τους, ενώ παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Γηροκομείου για το οποίο ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, προς διερεύνηση ευθυνών και τυχόν παραλείψεων σχετικά με την μετάδοση του επικίνδυνου ιού.

Πηγή: Lamiareport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo