14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Τρίωρη κατάθεση Βενιζέλου στον Άρειο Πάγο για Novartis – «Η ανάκριση είναι ενδελεχής», δήλωσε


    Κατάθεση διάρκειας τριών ωρών έδωσε σήμερα στον Άρειο Πάγο και στην ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
    Η σημερινή κατάθεσή του κ. Βενιζέλου δόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η κατάθεση αφορά στην μεγάλη υπόθεση της Novartis η οποία έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος διώκεται από τη Βουλή για σειρά αδικημάτων.
    Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο για να συνεχίσει την κατάθεσή του την οποία είχε αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τότε η κατάθεσή του είχε διακοπεί καθώς ανέκυψε το ζήτημα σχετικά με το εάν έχει δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις σε μάρτυρες και κατηγορούμενους.
    Το ζήτημα αυτό λύθηκε τελικά πριν από λίγα 24ωρα με ένα οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (3-2) που εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο. Με το βούλευμα κρίθηκε πως η εισαγγελέας κυρία Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται.
    Πάντως κατά τη σημερινή κατάθεση του κ. Βενιζέλου στην ανακρίτρια η κυρία Θεοδώρου δεν παραβρέθηκε λόγω ασθενείας.
    Μετά το πέρας της κατάθεσής του και κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου.
    Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».
    Να σημειωθεί τέλος ότι για την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ