Αντιπαράθεση Καραμανλή-Λοβέρδου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Newsroom L&O 11-12-2020 12:31 Τελευταία ενημέρωση: 11-12-2020 12:31
Αντιπαράθεση Καραμανλή-Λοβέρδου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής
Οι χθεσινές αποφάσεις οδηγούν σε «γκριζάρισμα» των περιοχών του Αιγαίου, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή προκάλεσε το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ότι οι χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έναντι της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας οδηγούν σε «γκριζάρισμα» των περιοχών του Αιγαίου.

«Καλό είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ να μην μιλάνε για γκριζάρισμα των περιοχών στο Αιγαίο, γιατί θυμάμαι το 1996. Καλό είναι στα εθνικά θέματα να μην κάνουμε αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις, μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής ενώ επεσήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα εξηγήσει ακριβώς για το τι συνέβη χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε πολύ δυσάρεστες για την Ελλάδα τις χθεσινές εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου 'Αγκελας Μέργκελ. «Υποφέραμε από την αναβλητικότητα της κ. Μέργκελ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η αποθρασυνόμενη Τουρκία δεν έχει πια κανένα εμπόδιο. Η ΝΔ έλεγε ότι τον Δεκέμβριο θα δώσει λύσεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό που μένει έπειτα από ένα τετράμηνο έντασης, είναι το γκριζάρισμα των περιοχών και η παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε και:

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας - Τι αποφασίστηκε

Κυβερνητικές πηγές: Ισχυρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ν' αλλάξει συμπεριφορά

Κουτσούμπας: Οι «μάσκες έπεσαν» ξανά για την ΕΕ και την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παταγώδης αποτυχία Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo