21 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Στον Άρειο Πάγο ο Βενιζέλος – Συνεχίζει την κατάθεσή του για Novartis


    Την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, συνεχίζει σήμερα στον Άρειο Πάγο ο Ευ. Βενιζέλος, ένας εκ των μαρτύρων στην μεγάλη υπόθεση της Novartis η οποία έχει ως κεντρικό πρόσωπο -μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Βουλή- τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
    Ο κ. Βενιζέλος είχε αρχίσει την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για την συγκεκριμένη υπόθεση στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, πλην όμως η όλη διαδικασία πάγωσε μετά τα ζήτημα που ανέκυψε αναφορικά με το δικαίωμα ή μη της εισαγγελέως που παρίσταται στην ανάκριση στον Άρειο Πάγο να υποβάλλει ή όχι ερωτήσεις στους μάρτυρες. Εν τέλει το θέμα αυτό που ανέκυψε επιλύθηκε με βούλευμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την συνέχιση της κατάθεσης Βενιζέλου. Επόμενος μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.
    Με το βούλευμα που εκδόθηκε κρίθηκε ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, η οποία παρίσταται στην ανάκριση για τη Novartis δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει ερωτήσεις σε μάρτυρες και κατηγορούμενους. Στο «δια ταύτα» του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο παρευρισκόμενος εισαγγελέας κατά τη διενέργεια του ανακριτικού έργου, όπως συγκεκριμένα κατά την ανακριτική πράξη της εξέτασης μάρτυρα, δεν έχει τη δικονομική ευχέρεια, να υποβάλλει ερωτήσεις σ’ αυτόν, είτε ευθέως είτε δια μέσου του ανακριτή ή σε κάθε περίπτωση να ζητήσει μέσω του ανακριτή να παράσχει ο μάρτυρας διευκρινίσεις επί του περιεχομένου της κατάθεσής του».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ