22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πώς κατάφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος να τον δεχτεί ο Σίσι της Αιγύπτου; (εικόνα)


    Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αποκαλύπτει σήμερα ο «Βηματοδότης» για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, τον Σίσι και τον Μοχάμεντ Άλι.
    Είναι κάπως ασυνήθιστο ένας Πρόεδρος, όπως ο Σίσι της Αιγύπτου, να δέχεται και να συζητεί με έναν υπουργό, έστω και εάν αυτός ο υπουργός είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Συνήθως οι πρόεδροι συζητούν με ομολόγους τους ή προέδρους κυβερνήσεων.
    Τι συνέβη λοιπόν, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έγινε δεκτός στο περιθώριο της πολυεθνικής άσκησης Μέδουσα από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο;
    «Ο κ. Παναγιωτόπουλος πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο της Αιγύπτου κομίζοντας κάποιες φωτογραφίες του Μεχμέτ Αλί (ή Μοχάμεντ Άλι) που γεννήθηκε στην Καβάλα (εκλογική περιφέρεια του υπουργού). Του το είχε υποσχεθεί άλλωστε όταν ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Μεχμέτ Αλί κατάφερε από απλός στρατιώτης να αναδειχθεί σε ιδρυτή μιας νέας δυναστείας στην Αίγυπτο και αναμορφωτής της. Δολοπλόκος, ευπροσήγορος και γλυκός, σεβόμενος όμως την υψηλή πύλη κατάφερε αξιοποιώντας έριδες να γίνει Καϊμακάκης, δηλαδή στρατιωτικός διοικητής Καϊρου. Ο Έλληνας υπουργός έδειξε στον Πρόεδρο Σίσι φωτογραφίες από το κανάκι του Μοχάμεντ Αλι στην Καβάλα και από το άγαλμά του, κάτι που χαροποίησε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ