• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί επικοινωνίας Σουρανή-Καλίν

lawandorder.gr 10-12-2020 10:58 Τελευταία ενημέρωση: 10-12-2020 10:58
Το ΥΠΕΞ διαψεύδει τα περί επικοινωνίας Σουρανή-Καλίν
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Δημοκρατία» προχώρησε και το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πρώτος είχε διαψεύσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του τονίζει πως ο «Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή».

Συμπληρώνεται επίσης πως «ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo