Στήριξη από το ΚΙΝΑΛ στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης - Ερώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή

lawandorder.gr 09-12-2020 20:02
Στήριξη από το ΚΙΝΑΛ στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης - Ερώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου

Ικανοποίηση εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ να αναδείξει το θέμα των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) με επερώτηση στη Βουλή. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζητάει με τη σειρά του να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ εκφράζει την ικανοποίησή της και στηρίζει απόλυτα την πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, να αναδείξει με επερώτηση του στη ΒτΕ ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ που αφορά στη δυνατότητα μετάταξης των ήδη υπηρετούντων ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στο θεσμό των ΕΠΟΠ, λαμβάνοντας μέρος με αυξημένη μοριοδότηση στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις, που πρόσφατα έχει ανακοινωθεί με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Η ΠΟΜΕΝΣ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υπερβεί το οριζόμενο από το νόμο όριο ηλικίας που είναι τα 28 έτη, να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για πρόσληψη ως ΕΠΟΠ χωρίς να ληφθεί υπόψιν το άρθρου 2 του ν.2936/2001, καθόσον πρόκειται για προσωπικό το οποίο έχει ήδη υπηρετήσει, είναι εκπαιδευμένοι και εκτελούν τα καθήκοντα τους με άριστο τρόπο καλύπτοντας καθημερινά τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι απολύτως σύμφωνη με το περιεχόμενο της επερώτησης, πιστεύοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων με έτοιμο και εκπαιδευμένο έμψυχο προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo