• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η «βίλα» Τσίπρα, τα ακίνητα Μητσοτάκη και η γενικευμένη απαξία

Homo Politicus 09-12-2020 16:12 Τελευταία ενημέρωση: 09-12-2020 16:19
Η «βίλα» Τσίπρα, τα ακίνητα Μητσοτάκη και η γενικευμένη απαξία
Ποια ανησυχητική είδηση επιβεβαιώνουν οι «αποκαλύψεις»

Τις τελευταίες μέρες η κοινωνία παρακολουθεί(;) ένα ακόμα επεισόδιο με αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις» για το σπίτι Τσίπρα στο Σούνιο και έναν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με δημοσιοποίηση μισθωτηρίων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξώδικα και ερωτήματα για τα ακίνητα και τα δάνεια Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο σε έναν αποκλειστικά επικοινωνιακό πόλεμο εντυπώσεων και κραυγών. Έναν πόλεμο, όμως, ο οποίος μέσα στην κενότητά του αναδεικνύει ένα κρίσιμο κοινωνικό και κυρίως πολιτικό ζήτημα.

Αναδεικνύει τη γενικευμένη κοινωνική απαξία απέναντι στην πολιτική και τη δημοσιογραφία. Ποιος εντυπωσιάζεται πλέον από το αν ο Τσίπρας νοίκιασε και ανακαίνισε βίλα στο Σούνιο; Ποιος εντυπωσιάζεται με τα ακίνητα που έχει ο Μητσοτάκης ή με τα αζήτητα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» της οικογένειάς του ή με τα εξίσου αζήτητα δάνεια της ΝΔ; Μάλλον κανένας ή -για να μην είμαστε απόλυτοι- ελάχιστοι.

Πλάι-πλάι με τη γενικευμένη κοινωνική απαξία απέναντι στο πολιτικό προσωπικό, πάει (σίγουρα όχι άδικα) και η απαξία απέναντι στη δημοσιογραφία. «Ποιος το ’γραψε, πού δουλεύει, σε ποια payroll είναι και από ποιους εξασφαλίζει το… παντεσπάνι του» στους δύσκολους τούτους καιρούς.

Όποιος έχει επαφή με καθημερινούς ανθρώπους και αρνείται να εγκλωβιστεί στο μικρόκοσμο της μικρής πολιτικο-δημοσιογραφικής πιάτσας εισπράττει καθημερινά τα μηνύματα. Το «όλοι ίδιοι είναι», το «όλοι την τσέπη τους κοιτάνε», το «έλα μωρέ, τι θα ’κανε κι Τσίπρας» ή το «ο Μητσοτάκης ας κοιτάξει τις πομπές» του, είναι η πιο συνηθισμένη επωδός τέτοιων συζητήσεων με καθημερινούς ανθρώπους. Ουδείς εντυπωσιάζεται, ουδείς πλέον πέφτει απ’ τα σύννεφα ό,τι κι αν ακούσει, όποιον κι αν αφορά το «νέο».

Αυτή η γενικευμένη κοινωνική απαξία απέναντι στην προ πολλού εκφυλισμένη πολιτική και δημοσιογραφία είναι η πιο κραυγαλέα και ταυτόχρονα πιο σοβαρή αποκάλυψη.

Μια απαξία που η συνέχισή της κι ακόμα χειρότερα η γιγάντωσή της σε μια επί πάνω από δέκα χρόνια χειμαζόμενη κοινωνία είναι πολλαπλά επικίνδυνη για τα μελλούμενα.

Και ο νοών νοείτω…  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo