• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ένα τάμπλετ για πενήντα μαθητές έλαβε το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

lawandorder.gr 09-12-2020 14:26
Ένα τάμπλετ για πενήντα μαθητές έλαβε το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
Αυτό το… τάμπλετ ποιος θα πάρει;

Σαν κακόγουστο αστείο μοιάζει η απάντηση επί του… πρακτέου στα αιτήματα του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας για προμήθεια τάμπλετ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες 50 περίπου μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση…

Και η απάντηση «ήρθε» χθες, με την παραλαβή από τον διευθυντή του σχολείου κ. Κώστα Κωνσταντούλα ενός (!) και μόνο τάμπλετ από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είτε θα πρέπει μέσω θαύματος, λόγω και των ημερών, να αυγατίσει ή να δοθεί με κλήρωση σε κάποιον… τυχερό!

Ένα και μοναδικό λοιπόν το τάμπλετ που παρέλαβε το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ένα σχολείο 330 μαθητών και 50 καθηγητών, ένα σχολείο όπου εδώ και χρόνια καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια για τα παιδιά της βόρειας Ηλείας, ένα σχολείο που στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις «έδωσε» μεγάλες επιτυχίες, μέσα από έναν μεγάλο αριθμό μαθητών που εισήχθησαν σε πολύ καλές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Τι να το κάνουμε το ένα τάμπλετ;«

«Είχαμε από πέρυσι 8 τάμπλετ, τα οποία τα έχουμε διαθέσει σε μαθητές. Είχαμε 10 λάπτοπ για να καλύπτονται οι ανάγκες του σχολείου, γιατί πολλοί καθηγητές, που έχουν πρόβλημα στα σπίτια τους, έρχονται και κάνουν μάθημα από το σχολείο, το οποίο λειτουργεί καθημερινά», δηλώνει στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Κωνσταντούλας και συνεχίζει:

«Έχουμε στείλει δύο έγγραφα και προς τον δήμο και προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία καταγράφουμε τις ανάγκες μας. Οι ανάγκες μας, μετά την διανομή των τάμπλετ, είναι για 40-50 μαθητές που είχαν δηλώσει αδυναμία, είτε ότι δεν έχουν συσκευή που είναι και οι περισσότεροι από αυτούς, είτε ότι έχουν προβλήματα με την σύνδεση, κυρίως σε περιοχές, όπως το Γεράκι, την Ανάληψη, το Περιστέρι, το Κρυονέρι και τα χωριά της Πηνείας.

Σήμερα το υπουργείο Παιδείας μας έστειλε ένα τάμπλετ. Γενικότερα, στα ΕΠΑΛ έχουν στείλει πολύ λίγα τάμπλετ, αλλά και στον νομό Ηλείας είναι πολύ λίγα.

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε αυτό το τάμπλετ. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ξέρουμε πως μπορεί να προχωρήσει η τηλεκπαίδευση. Πρέπει να λυθούν αυτά τα προβλήματα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για εκπαίδευση δύο μέτρων και δύο σταθμών…».

Στα Λύκεια της Αμαλιάδας, έχουν σταλεί έως 3 τάμπλετ και έως 4 στα Γυμνάσια και η Ηλεία είναι από τους νομούς, που έχουν λάβει συνολικά τα λιγότερα τάμπλετ.

Πηγή: Patrisnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo