Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο - Δεν θα μας επηρεάσουν τυχόν κυρώσεις

Newsroom L&O 09-12-2020 14:01 Τελευταία ενημέρωση: 09-12-2020 14:08
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο - Δεν θα μας επηρεάσουν τυχόν κυρώσεις
Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος

Επίθεση κατά του Ελλάδας και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι η Ελλάδα κάνει πολιτική όλο με το ψέμα.

Ενδεχόμενες ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν σοβαρά την Τουρκία δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μία μέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα, λίγα λεπτά πριν την επίσημη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η ΕΕ δεν έχει ενήργησε ποτέ με ειλικρίνεια ούτε έχει κρατήσει τις υποσχέσεις της.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι οι «τίμιοι ηγέτες» της ΕΕ τάχθηκαν κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Παράλληλα υπογράμμισε επίσης πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να διεκδικεί τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας και δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα», ανέφερε.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι «έχει γίνει μια χώρα στην οποία η ρατσιστική ρητορική και οι ρατσιστικές πράξεις έχουν ενταθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo