Απετράπη απόδραση κρατουμένου στις φυλακές Άμφισσας

lawandorder.gr 09-12-2020 12:54 Τελευταία ενημέρωση: 09-12-2020 12:55
Απετράπη απόδραση κρατουμένου στις φυλακές Άμφισσας
Ο κρατούμενος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού
Ένας 27χρονος, καταδικασμένος για παράνομη διακίνηση μεταναστών, επιχείρησε να αποδράσει χθες από τις φυλακές Άμφισσας, εκμεταλλευόμενος τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. 

Υπήρξε ακαριαία αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων του καταστήματος, που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον μεταφέρουν και πάλι στο κελί του.

Ο 27χρονος Αλγερινός έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής για μια επανεξέταση στο χέρι.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του και ενώ φορούσε χειροπέδες άρχισε να τρέχει για να εξαφανιστεί. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. 

Μετά την ακινητοποίησή του, τον μετέφεραν και πάλι στις φυλακές της Άμφισσας.

Ο 27κρατούμενος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Άμφισσας πριν από ενάμιση χρόνο.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης:

Το περιστατικό σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, συγχαίροντας μάλιστα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ακινητοποίησαν τον κρατούμενο.

«Σήμερα, για άλλη μια φορά η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς και στην προκειμένη αυτή της Άμφισσας, επιδεικνύοντας απαράμιλλο επιχειρησιακό ζήλο και υπηρεσιακή ετοιμότητα, απέτρεψε την απόπειρα απόδρασης κρατουμένου Αλγερινής καταγωγής από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο κρατούμενος, εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού που απαιτούν την τήρηση αποστάσεων, προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας βιαίως έναν από τους συνοδούς Εξωτερικούς Φρουρούς.

Οι συνάδελφοι ενεργώντας αστραπιαία και με επαγγελματισμό, εξαντλώντας το σύνολο των προβλεπόμενων ήπιων μέτρων, κατάφεραν μετά από σύντομη καταδίωξη να ανακόψουν την απέλπιδα προσπάθεια του κρατουμένου να αποδράσει.

Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων ακινητοποιήθηκε από τους Εξωτερικούς Φρουρούς, συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στο κατάστημα κράτησης για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ΔΣ. της Ομοσπονδίας μας, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Εξωτερικής Φρουράς Άμφισσας που απέδειξαν ακόμη μια φορά την υψηλή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό που διέπει τις τάξεις των Εξωτερικών Φρουρών, παρά τον παραγκωνισμό της Υπηρεσίας μας από τα πολιτικά και υπηρεσιακά της στελέχη, επί σειρά ετών, σε θεσμικά αιτήματα που σκοπό έχουν την αναδιάρθρωση και εξέλιξη των δομών της.

Το υψηλό φρόνημα που διακατέχει το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών αποτελεί ασπίδα προστασίας της ευρύτερης κοινωνίας από έκνομες πράξεις και περιστατικά που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την αποδιοργάνωσή της.

Συνεχίζουμε ως οφείλουμε.. στις επάλξεις...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo