19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Άγριος καυγάς και εσωκομματικά καρφώματα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον 13ο μισθό σε αστυνομικούς και προσωπικό φυλακών


    Με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, απέσυρε την τροπολογία για το επίδομα κορονοϊού στους αστυνομικούς αποδίδοντας την απόφαση αυτή στις «δίκαιες διαμαρτυρίες «συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού.
    Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα επανακαταθέσει την τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που «δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης».
    Η αλήθεια είναι όμως τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσπάσει άγριος καυγάς για την στάση που πρέπει να τηρεί το κόμμα στα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή την τροπολογία που είχε καταθέσει ο Σπίρτζης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι «αστυνομικής αυθαιρεσίας».
    Στελέχη κυρίως από την ομάδα των «53» «πυροβολούσαν» τον Χρήστο Σπίρτζη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν συνυπογράψει τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή για να δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με ένα μισθό για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και των φυλακών.
    Η αντίδραση ήταν έντονη και άμεση από αρκετά στελέχη. Ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Μπίστης, ο Πάνος Λάμπρου,ο Χρήστος Καραγιαννίδης, η Αννέτα Καββαδία και ο Παναγιώτης Ρήγας απαίτησαν την απόσυρση του κειμένου.
    Οι αντιφρονούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούσαν την Κουμουνδούρου ότι επιχειρεί να παίξει σε διπλό ταμπλό την επαύριο μιας ακόμα αντισυνταγματικής απαγόρευσης και ενός οργίου καταστολής με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και ότι τελικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να επικροτεί την αστυνομική τρομοκρατία, βία και αυθαιρεσία.
    Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας μέσω facebook κατήγγειλε:
    «Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πως θα επιζήσει την επόμενη μέρα. Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όταν εργαζόμενοι έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι σε τομείς του δημοσίου έχουν πιεσθεί προσφέροντας κοινωνικό έργο, όταν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ένα χρόνο σήμερα προσφέρει εθνικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς».
    Ο κ. Σπίρτζης, τομεάρχης για θέματα Δημόσιας Τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη « Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης» τονίζοντας στην αιτιολογική έκθεση πως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει « το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ