20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    O επιδημιολογικός χάρτης ένα μήνα μετά το lockdown


    Τον επιδημιολογικό χάρτη όπως έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά παρουσίασε αποκλειστικά η «Καθημερινή», ένα μήνα μετά την εφαρμογή του lockdown.
    Υπενθυμίζεται πως από τη στιγμή που η χώρα μπήκε σε καθολικό, οριζόντιο περιορισμό, σταμάτησε να δημοσιοποιείται ο χάρτης της χωρισμένος σε τέσσερα χρώματα -πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο-, ανάλογα δηλαδή με το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς έγινε ολόκληρη η επικράτεια γκρι. Μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας, η επιτροπή των ειδικών εξακολουθούσε να χρωματίζει τον χάρτη της Ελλάδας με βάση αυτά τα τέσσερα χρώματα και να βλέπει πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις 74 περιφερειακές ενότητες.
    Ο χάρτης με τα τέσσερα χρώματα άλλαζε κάθε Τετάρτη, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
    Στον χάρτη απεικονίζεται πώς έχει η εικόνα πανελλαδικά, έπειτα από ένα μήνα lockdown, με τις 74 περιφερειακές ενότητες να διαμορφώνονται ως εξής: 20 είναι στο πράσινο, 18 στο κίτρινο, 11 στο πορτοκαλί και 25 στο κόκκινο.
    Αν δει κανείς αναλυτικά τις περιφερειακές ενότητες, θα διαπιστώσει πως στο πράσινο είναι πολλά νησιά, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης. Είναι σαφές πως ένα μήνα μετά το lockdown η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και να μην έχει υποχωρήσει τουλάχιστον στους μισούς νομούς από την πορτοκαλί και κόκκινη περιοχή. Γίνεται επίσης σαφές πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως βεβαρημένη σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές, όπως η Πελοπόννησος.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ