17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Διαβούλευση 11 υπουργείων για τα δικαιώματα του παιδιού


    Το παιδί και τα δικαιώματά του βρίσκονται στο επίκεντρο διαδικτυακής διαβούλευσης 11 υπουργείων, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριες θεματικές της διαβούλευσης ήταν το δικαίωμα του παιδιού στην υγεία και την εκπαίδευση. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, τα φαινόμενα κακοποίησής τους, η προσβασιμότητα των παιδιών και των νέων στη δικαιοσύνη, η έμφυλη βία, καθώς επίσης και θέματα κοινωνικού αποκλεισμού για ευάλωτες κατηγορίες, όπως παιδιά με αναπηρίες, παιδιά Ρομά κλπ.
    Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης αυτής η Unicef παρουσίασε την κατάσταση των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα, ενώ ο αντιπρόσωπος του γραφείου της στην Ελλάδα Luciano Calestini έθεσε τις προτεραιότητες δράσεων.
    Την Προεδρία Κυβέρνησης –Γενική Γραμματεία Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών εκπροσώπησε η Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, κυρία Παυλίνα Σπανδώνη.
    Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησεη κυρία Σίσσυ Γκίκα, Γενική Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής.
    Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε ο κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.
    Το υπουργείο Εσωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Αθανάσιος Μπαλέρμπας, Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας.
    Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκπροσώπησε ο κύριος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας καθώς και η κ. Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
    Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκπροσώπησε ο κύριος Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, καθώς και η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων ανηλίκων.
    Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο υποστράτηγος Γεώργιος Καστάνης, Προϊστάμενος του κλάδου Ασφαλείας.
    Το υπουργείο Εξωτερικών εκπροσώπησε ο κύριος Μοσκώφ Ηρακλής, ειδικός εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και ο κύριος Ιωάννου, Πρέσβης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ