Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για αστυνομικούς ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κατατέθηκαν τέσσερις τροπολογίες

Newsroom L&O 07-12-2020 17:18
Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για αστυνομικούς ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Κατατέθηκαν τέσσερις τροπολογίες
Μεταξύ άλλων προτείνεται να δοθεί στους αστυνομικούς έκτακτο επίδομα, όπως αυτό που έλαβαν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Με τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει το ενδιαφέρον του για του αστυνομικούς. Μάλιστα, ξεχωρίζει η πρόταση της Κουμουνδούρου για να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού σε όλους τους αστυνομικούς, ανά 15νθήμερο, όπως και να τους χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα, όπως το έλαβαν και οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ. Πιο αναλυτικά, όπως προτείνει ο Χρήστος Σπίρτζης, αρμόδιος τομεάρχης στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προτείνονται τα ακόλουθα:
 
1) Η πρώτη τροπολογία αφορά καθιέρωση υποχρεωτικών τεστ covid19 για τους αστυνομικούς, το πολύ κάθε 15 ημέρες.
 
2) Η δεύτερη να δοθεί στους αστυνομικούς έκτακτο επίδομα όπως αυτό που έλαβαν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 
3) Η τρίτη τροπολογία προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής διαμονής στις σχολές αστυνομίας.
 
4) Η τέταρτη αφορά μια θετική διάταξη που υπάρχει στο σχέδιο νόμου σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα δεν θα μεταφέρονται από αστυνομικούς από τα νοσοκομεία των φυλακών στα ψυχιατρεία αλλά από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτό προτείνεται να γενικευτεί και στη μεταφορά πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo