ΟΒΑ: Επιστολή απόγνωσης προς τον Υπουργό Άμυνας - Μην μας ωθείτε στην ανεργία!

lawandorder.gr 07-12-2020 12:18 Τελευταία ενημέρωση: 07-12-2020 12:20
ΟΒΑ: Επιστολή απόγνωσης προς τον Υπουργό Άμυνας - Μην μας ωθείτε στην ανεργία!
Η ΠΟΕΣ καλεί την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να εξετάσει πιο σχολαστικά το θέμα της παραμονής των ΟΒΑ στο στράτευμα

Το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και επανακατάταξης οδηγείται είτε στην παραίτηση, είτε μετά τη λήξη της θητείας τους στην ανεργία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), σε επιστολή της προς το υπουργείο Άμυνας.

Η ΠΟΕΣ καλεί την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να εξετάσει πιο σχολαστικά το θέμα της παραμονής των ΟΒΑ στο στράτευμα μέσω του επερχόμενου διαγωνισμού εφόσον πληρούν τα απαραίτητα προσόντα ένταξης τους σε αυτόν.

Ζητούν να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό ΕΠ.ΟΠ. όλων των Ο.Β.Α. ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ακολουθεί η  επιστολή απόγνωσης, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.):


ΘΕΜΑ: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης


«ΣΧΕΤ: Η από 07.12.2020 Επιστολή ΟΒΑ


Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, τη σχετική επιστολή απόγνωσης, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ως μια ύστατη παράκληση τις ενέργειές σας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό ΕΠ.ΟΠ. όλων των Ο.Β.Α. ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»


Θέμα: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης και Επανακατάταξης

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

Με τα λύπης μας σας γνωστοποιούμε ότι το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης είναι απογοητευμένο και δυσαρεστημένο τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη στρατιωτική καθώς αισθάνονται παρατημένοι και προσωπικό β’ διαλογής.

Σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάζεται ο θεσμός των ΟΒΑ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η πολιτική ηγεσία αφήνει να διαρρεύσει ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο και δίκαιο μοντέλο δόμησης των ενόπλων δυνάμεων όπου ο θεσμός των ΟΒΑ θα είναι η προετοιμασία για την μετάβαση τους στον θεσμό των ΕΠΟΠ με υψηλή μοριοδότηση σε αναλογία με τα χρόνια εμπειρίας τους στις ένοπλες δυνάμεις, στην πραγματικότητα φτιάχνει ένα μοντέλο συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που με εξαίρεση έναν πραγματικά ελάχιστο αριθμό ΟΒΑ που θα μεταβεί στον θεσμό των ΕΠΟΠ, οι υπόλοιποι θα απολύονται από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και ακολούθως θα οδηγούνται στην ανεργία ακόμα κι αν πρόκειται για έτοιμα στελέχη πλήρως ικανά για όλες τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και επανακατάταξης οδηγείται είτε στην παραίτηση είτε μετά τη λήξη της θητείας τους στην ανεργία. Για το λόγο αυτό καλούμε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να εξετάσει πιο σχολαστικά το θέμα της παραμονής των ΟΒΑ στο στράτευμα μέσω του επερχόμενου διαγωνισμού εφόσον πληρούν τα απαραίτητα προσόντα ένταξης τους σε αυτόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo