19.4 C
Athens
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Δικογραφία για Καμπαγιάννη και Παπαδάκη περί παραβίασης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό


    Στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δικηγόρων Κώστα Παπαδάκη και Θανάση Καμπαγιάννη για παραβίαση των μέτρων covid 19 (άρθρο 285 ΠΚ) προχώρησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Οι δυο δικηγόροι, που είχαν προσαχθεί από τις αστυνομικές αρχές, σήμερα, μαζί με άλλα άτομα στα Εξάρχεια είναι πλέον ελεύθεροι.
    Μάλιστα, η δίκη τους για την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε δεν θα γίνει από αυτόφωρο δικαστήριο αλλά θα οριστεί ρητή δικάσιμος καθώς έχουν ειδική δωσιδικία.
    Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως οι δυο δικηγόροι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού. Και αυτό διότι όπως καταγγέλλουν «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».
    Οι Κ. Παπαδάκης και Θ. Καμπαγιάννης είχαν υπογράψει το κάλεσμα όπως και πολλοί άλλοι πολίτες για απότιση φόρου τιμής στο σημείο που δολοφονήθηκε 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στο Εξάρχεια.
    Σε δήλωσή του δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης ανέφερε:
    «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ