Άγνωστοι κατέστρεψαν πάνω από 100 φωτογραφίες νεκρών σε νεκροταφείο στη Λαμία

lawandorder.gr 06-12-2020 13:12 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2020 13:14
Φωτό αρχείο
Άγνωστοι κατέστρεψαν πάνω από 100 φωτογραφίες νεκρών σε νεκροταφείο στη Λαμία
Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θανόντων στην Ανθήλη του δήμου Λαμιέων - Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε ο αντιδήμαρχος

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Κερπινιώτης για το σπάσιμο εικόνων και βεβήλωση των τάφων στο Νεκροταφείο της Ανθήλης, στο δήμο Λαμιέων.

Όπως μεταδιδει το τοπικό μέσο Lamiareport, η εικόνα που αντίκριζε κανείς το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο εν λόγω κοιμητήριο προκαλούσε οργή. Πάνω από 100 φωτογραφίες από μνήματα ήταν σπασμένες και πεταμένες εδώ κι εκεί, ενώ είχαν προκληθεί και φθορές στα μάρμαρα στα οποία ήταν κολλημένες κάποιες από αυτές.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Πέτρο Φούντα και τον νέο κοινοτικό σύμβουλο Κώστα Χριστοδούλου. Ο κ. Κερπινιώτης ξεκαθάρισε ότι δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε ενέργεια προσβάλει την ιερότητα του χώρου και τη μνήμη των κεκοιμημένων.

Έτσι αμέσως βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων. Όπως δηλωσε, «είναι αδιανόητο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που να διασκεδάζει καταστρέφοντας την τελευταία κατοικία αυτών που έχουν φύγει από τη ζωή. Όπως έχω πει κατ' επανάληψη στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν αυτοί οι χώροι, δε θα ανεχτώ καμία προσβολή, καμία πράξη βεβήλωσης συμπεριλαμβανομένης και της εναπόθεσης σκουπιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω την Ασφάλεια Λαμίας για την άμεση ανταπόκριση. Έχω κάνει πρόταση για το πως θα προστατεύσουμε αυτούς τους χώρους και δε θα αφήσουμε ατιμώρητη καμιά πράξη που θα είναι αντίθετη στην ηθική και τη θρησκεία μας».

Πηγή: Lamiareport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo