20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Η αλήθεια για την «εκδικητική πορνογραφία» και η έρευνα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος


    Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις αναφορές σχετικά με τη δημοσιοποίηση γυμνών φωτογραφιών γυναικών σε ιστοσελίδα, με στόχο την «εκδίκησή τους» από πρώην συντρόφους τους. Η αλήθεια είναι πάντως πως τέτοιου είδους σελίδες που έχουν ονομαστεί «εκδικητική πορνογραφία» υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια στο διαδίκτυο.
    Η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει θέσει υπο επιτήρηση το συγκεκριμένο site τις τελευταίες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, και συλλέγει αναφορές ατόμων που έχουν εκτεθεί.
    Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του L&O, μόλις μία είναι η γυναίκα που έχει καταγγείλει στις αρχές την ανάρτηση φωτογραφιών της σε προσωπικές στιγμές, που έχουν αναρτηθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.
    Σε άλλη μια περίπτωση έχει διαπιστωθεί η ανάρτηση πορνογραφικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται ανήλικο παιδί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, που αφορούν δηλαδή ανήλικα παιδιά, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη.
    Σχετικά με τους ενήλικους, όμως, θα πρέπει τα θιγόμενα πρόσωπα να καταγγείλουν τον γεγονός στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
    Σε περίπτωση μάλιστα που ο αριθμός των καταγγελιών είναι μεγάλος, αναμένεται να σχηματιστεί φάκελος που θα σταλεί στην εισαγγελία.
    Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, τα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με σοβαρότητα, εχεμύθεια και επαγγελματισμό, σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς που, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, «παραφουσκώνουν τα δεδομένα για ίδιον όφελος».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ