23.4 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Ποιος σχεδιάζει μέτρα τάξης με 4.000 αστυνομικούς εν μέσω πανδημίας; Πλησιάζει ο μήνας των Κρίσεων


    Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρεθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας την Κυριακή στο πλαίσιο των μέτρων τάξης για την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
    Αλήθεια, τι ακριβώς χρειάζονται 4.000 αστυνομικοί εν μέσω πανδημίας με τρεις αστυνομικούς νεκρούς από κορονοϊο την προηγούμενη εβδομάδα; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα γίνεται πιο επιτακτική τη στιγμή που υπάρχει απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων.
    Παράλληλα, ένα άλλο ερώτημα γεννάται με αφορμή την 6η Δεκέμβρη.
    Τα μέτρα τα σχεδίασαν οι ίδιοι επικεφαλής που απέτυχαν στις 17 Νοέμβρη; Μήπως τώρα θα επιδείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ή μήπως τώρα θα είναι πιο σωστός ο σχεδιασμός;
    Προκαλεί εύλογη απορία, για το πότε επιτέλους οι αστυνομικοί που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο θα μπορέσουν να «ρίξουν ρυθμούς» για να γίνουν αποδοτικότεροι. Οι αστυνομικοί καλούνται να κάνουν ελέγχους covid, να συμμετέχουν σε μέτρα τάξης σε εκκλησίες και αποτροπές αυτοσχέδιων πανηγυριών, να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, κάτι που προφανώς δεν γίνεται λόγω συνθηκών και εντολών στον βαθμό που θα έπρεπε και να είναι παρόντες σε κάθε είδους πάρεργο!
    Καλό θα είναι να υπάρξει κάποια στιγμή μια αξιολόγηση αναγκών και προτεραιοτήτων για την ΕΛΑΣ.
    Και για όσους κάνουν σχέδια επί χάρτου για να αποτύχουν στην πράξη, πλησιάζει η ώρα της κρίσης τον Ιανουάριο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ