ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κατέρρευσε το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο (Εντυπωσιακό βίντεο)

Newsroom L&O 04-12-2020 15:17
Κατέρρευσε το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο (Εντυπωσιακό βίντεο)
Μετά από 57 χρόνια και σημαντικές αστρονομικές ανακαλύψεις, το γηραιό ραδιοτηλεσκόπιο το οποίο βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο, κατέρρευσε

Μετά από 57 χρόνια προσφοράς στην επιστημονική κοινότητα, το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο κατέρρευσε και η απίστευτη σκηνή κατεγράφη σε βίντο. 

Το ραδιοτηλεσκόπιο στηριζόταν σε καλώδια μήκους 137 μέτρων και ζύγιζε 900 τόνους. Η κατασκευή του έγινε σε μία φυσική κοιλότητα του εδάφους διαμέτρου 307 μετρών και βοήθησε την εξέλιξη της γνώσης μας για το διάστημα κατά τα χρόνια που λειτουργούσε. Συνέβαλε στην ανακάλυψη των πρώτων εξωπλανητών ενώ οι ανακαλύψεις που έγιναν σε αυτό οδήγησαν σε τουλάχιστον ένα Νόμπελ φυσικής.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί φθορές και την προηγούμενη Τρίτη, μετά την αποκοπή ενός ακόμα καλωδίου που το στήριζε, κατέπεσε και καταστράφηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 2016 και την έναρξη λειτουργίας του τηλεσκοπίου FAST στην Κίνα το οποίο έχει διάμετρο 500 μέτρων, το Αρεσίμπο ήταν το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo