Κατηγορούμενος για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δεν πήγα να τον σκοτώσω»

Newsroom 16-01-2019 14:33
Κατηγορούμενος για δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δεν πήγα να τον σκοτώσω»
Η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου - Το δικαστήριο διέταξε να μεταχθούν ενώπιόν του τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν.

Να προκαλέσει σωματική βλάβη στον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και όχι το θάνατό του, υποστήριξε σήμερα ότι είχε σκοπό ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του αδικοχαμένου δικηγόρου, Μ. Κάστριοτ.
Η δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου είχε είχε λάβει χώρα μέσα στο γραφείο του, στην καρδιά της Αθήνας, τον Μάιο του 2017 και η δίκη για το στυγερό έγκλημα ξεκίνησε επί της ουσίας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία παρόντες στο δικαστήριο ήταν μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένοιυ ποινικολόγου, καθώς και πολλοί συνάδελφοί του.
Οι τρεις πλέον κατηγορούμενοι της υπόθεσης έφθασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Είχε, εξάλλου, προηγηθεί δυο 24ωρα πριν, η δολοφονία μέσα στη φυλακή του επίσης κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Αλμπερτ Μπάκο, από τον Μ. Κάστριοτ.
Σήμερα με την έναρξη της δίκης, ο Μ. Κάστριοτ ανέφερε πως αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με τη δολοφονία του ποινικολόγου, μόνο όμως ως προς τον πυροβολισμό. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, όταν κλήθηκε από την έδρα να τοποθετηθεί σχετικά.
Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν επιθυμούσε το θάνατο του γνωστού ποινικολόγου, αλλά μόνο να του προκαλέσει σωματική βλάβη. 
Από την πλευρά τους, οι αλλοι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους βαρύνουν.
Ωστόσο, η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με καθυστερήσεις καθώς αρχικά δεν είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο το πιστοποιητικό θανάτου του Αλπερτ Μπάκο, ώστε να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του ποινικολόγου.
Ακολούθησαν προβλήματα με τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν από τη δικαστική αίθουσα και οι οποίοι κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος, αλλά και μάρτυρας για τον οποίο είχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του. Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.
Τελικά, η δίκη διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου, με το δικαστήριο να διατάζει να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo