Καπραβέλος: Τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο κύμα του κορονοϊού (βίντεο)

Newsroom L&O 04-12-2020 14:36 Τελευταία ενημέρωση: 04-12-2020 14:38
Καπραβέλος: Τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν το τρίτο κύμα του κορονοϊού (βίντεο)
«Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα υγείας, δεν έχω δει τέτοια ορμή μίας νόσου» ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης

Τον φόβο του για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως οι πολίτες έχουν αρχίσει και παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά τον ιό, λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προσέχουν . Ταυτόχρονα όμως τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιούνται τόσα πολλά τεστ όσα θα έπρεπε. 

Αναφορικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων, εξέφρασε την ανησυχία του πως «τα Χριστούγεννα φοβόμαστε μην προκαλέσουν το τρίτο ορμητικό κύμα της πανδημίας», αναγνωρίζοντας βέβαια την ανθρώπινη ανάγκη του κόσμου να γιορτάσει αλλά πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί η κατάσταση φέτος είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες χρονιές. 

«Σαν υγειονομικός, δεν μπορώ να βλέπω τη διευκόλυνση αυτή του θανατηφόρου ιού» είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα του πως πρέπει να συμπεριφερθούμε το προσεχές διάστημα ώστε να ελέγξουμε την εξάπλωσή του.

Αναφορικά με το ΕΣΥ, ζήτησε την ενίσχυσή του καθώς το ανθρώπινο δυναμικό πλέον έχει φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής: «Και εμείς είμαστε άνθρωποι. Είμαστε λίγοι. Χρειάζονται και άλλες προσλήψεις, εξειδικευμένου προσωπικού. Είμαστε εξαντλημένοι και δεν θα αντέξουμε ένα τρίτο κύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Η πλέον ανησυχητική διαπίστωση του κ. Καπραβέλου ήταν η μοναδικότητα του συγκεκριμένου ιού: «Τριανταπέντε χρόνια στο σύστημα υγείας, δεν έχω δει τέτοια ορμή μίας νόσου και μάλιστα τόσο δύσκολης. Αυτός ο αγώνας είναι μαραθώνιος, δεν πρέπει να κάνουμε επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις γιατί ο ιός καραδοκεί και θα έχουμε αύξηση της θνητότητας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo