17.6 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ο εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης επικεφαλής της νέας υπερεισαγγελίας Διαφθοράς


    Επικεφαλής της νεοσύστατης υπερεισαγγελία Διαφθοράς ορίστηκε σήμερα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, με τριετή θητεία, ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης.
    Πρόσφατα ενοποιήθηκε η Εισαγγελία Διαφθοράς και η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και συστάθηκε αυτοτελές «Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών».
    Ειδικότερα, το ΑΔΣ υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, στελέχωσε το «Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών», με 16 εισαγγελικούς λειτουργούς.
    Αναλυτικότερα, επέλεξε ως επικεφαλής της νέας εισαγγελικής αρχής τον εισαγγελέα Εφετών Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος έως τώρα ήταν επικεφαλής της καταργηθείσας Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και αναπληρώτριά του επέλεξε, την εισαγγελέα Εφετών Κυριακή Στεφανάτου, ενώ τακτικά μέλη επελέγησαν οι εισαγγελείς Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης (είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς).
    Αναπληρωτές τους επελέγησαν οι Παναγιώτα Φάκου (η οποία είχε διατελέσει προϊστάμενη και στην Εισαγγελία Αθηνών), ο Δημήτριος Πιέρρος και η Ελένη Μαυροπούλου.
    Παράλληλα, από το βαθμό του εισαγγελέως Πρωτοδικών επελέγησαν η Αντωνία Γεωργίου και η Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισάριος Χολής και Μιχαήλ Μιχαλόπουλος (όλοι στην Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη οι Σοφία Διπλοίδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.
    Τέλος, το ΑΔΣ επέλεξε αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα Εφετών Σταματίνα Περιμένη.
    Διαβάστε και:
    Τέλος εποχής για την εισαγγελία Διαφθοράς – Ορίζεται σήμερα ο αντικαταστάτης της Τουλουπάκη



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ