Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Υπήρξε πληροφορία για σχέδιο δολοφονίας μου

Θανάσης Αργυράκης 03-12-2020 15:18
Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Υπήρξε πληροφορία για σχέδιο δολοφονίας μου
O Ιμάμογλου προβάλλεται ως ο επόμενος μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν
Δεν ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, παρ' ότι το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι είχαν περιέλθει στις τουρκικές Αρχές τέτοιες πληροφορίες, αναφέρει ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος.

Αντίθετα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προβάλλουν ιδιαίτερα τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «δεν τίθεται ζήτημα απόπειρας δολοφονίας» του Ε. Ιμάμογλου.

Πάντως, μερίδα ΜΜΕ υποστηρίζει ότι, με αφορμή την «υπόθεση Ιμάμογλου», ήδη έχουν γίνει αστυνομικές επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, κατά τις οποίες συνελήφθησαν πολλά άτομα τα οποία συνδέονται με τον ISIS.

Οπως και να' χει, για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίζονται οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στην γείτονα, με αφορμή ένα υπαρκτό, κατά την αντιπολίτευση, ή ανύπαρκτο, κατά την κυβέρνηση, σχέδιο δολοφονίας.

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Ε.Ιμάμογλου προβάλλεται ως ο επόμενος μεγάλος αντίπαλος του Τ.Ερντογάν για τη θέση του προέδρου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με μερίδα του τουρκικού Τύπου, λοιπόν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως υπήρξε έγγραφη καταγγελία σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έπρεπε να με είχε προειδοποιήσει», γράφει ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, παραπέμποντας σε δήλωση του Ιμάμογλου, σύμφωνα με τον οποίο η σχετική ενημέρωσή του προήλθε από την Νομαρχία, αλλά όχι από το καθ' ύλη αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Από τη μεριά των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, παρατίθεται η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα εάν υπήρχε ή όχι πληροφορία για σχέδιο δολοφονίας, είπε ότι «κάθε εβδομάδα λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 65-80 προειδοποιήσεις για ανάλογα θέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo