• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λαμπάδιασε καμινάδα στη Λαμία (βίντεο)

lawandorder.gr 03-12-2020 14:31
Λαμπάδιασε καμινάδα στη Λαμία (βίντεο)
Απρόοπτο περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης

Καμινάδα άρπαξε φωτιά δημιουργώντας βαριά ατμόσφαιρα στο σημείο.

Ευτυχώς δεν είχε κάτι πρόσφορο να κάψει και να δημιουργήσει πρόβλημα, ενώ είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να έχουμε την ψυχραιμία να κλείσουμε τον αεραγωγό από το τζάκι μας ώστε να μην της προσφέρουμε οξυγόνο και να σβήσει.

Το βίντεο που ακολουθεί τράβηξε αναγνώστης του τοπικού μέσου Lamiareport

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τα ξύλα που καίμε, καθώς τα κωνοφόρα έχουν ρετσίνι που κολλάει στην καμινάδα και αναφλέγεται. Το σημαντικότερο είναι βέβαια ο τακτικός ετήσιος καθαρισμός της καμινάδας πριν χρησιμοποιήσουμε το τζάκι.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι αυτό το διάστημα που χρησιμοποιούμε τα τζάκια μας και χρειάζεται να πετάμε τακτικά τις στάχτες, αυτές θα πρέπει να είναι από μέρες σβηστές προκειμένου να φτάσουμε να τις ρίξουμε σε κάδο. Για αυτό καλό είναι να έχουμε ένα μεταλλικό δοχείο (ντενεκέ) ο οποίος να μπορεί να χωρέσει στάχτες 2-3 ημερών, ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα μόλις βρεθεί στα σκουπίδια να πάρει φωτιά.

Οι πυρκαγιές σε κάδους αστικών κέντρων, είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο συμβάν στα καθημερινά δελτία των πυροσβεστικών υπηρεσιών το χειμώνα, μετά τις πυρκαγιές στις καμινάδες.

Πηγή: Lamiareport

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo