Αξιόπιστα tests σε όλα τα στελέχη τώρα ζητά η ΠΟΕΣ

Newsroom L&O 03-12-2020 11:15
Αξιόπιστα tests σε όλα τα στελέχη τώρα ζητά η ΠΟΕΣ
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Άμυνας

Τη διεξαγωγή στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τακτικών επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα στα στρατόπεδα.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο:

ΘΕΜΑ: Προστασία Προσωπικού από τον Covid-19

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Ευρισκόμενοι στην 3η εβδομάδα εφαρμογής των ειδικών κι έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία, προκειμένου να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα κορονοϊού που πλήττει τη Χώρα μας, ελάχιστα δεδομένα περιέρχονται σε γνώση μας για την αποτελεσματικότητα αυτών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην όσων ανακοινώνονται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερωτήματα κ.κ. βουλευτών και οχλήσεις της Ομοσπονδίας μας.

Θεωρούμε ότι η αποσιώπηση της κατάστασης εντός των Στρατοπέδων, δικαιολογείται στο πλαίσιο της προστασίας της μαχητικής ισχύος των ΕΔ, μέχρι όμως του σημείου που δεν θυσιάζεται η υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους.

Καθημερινά, μέλη των πρωτοβάθμιων ενώσεων της Π.Ο.Ε.Σ., επικοινωνούν με τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών, μεταφέροντας τον προβληματισμό και την αγωνία τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας τους, καθώς τα κρούσματα και οι επιβεβαιωμένες επαφές με αυτά, αντί να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αυτά αυξάνονται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι προσφάτως τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν σε Μονάδες της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και των Τρικάλων.

Είναι δε άξιο απορίας, παρόλο που το στράτευμα αποτελείται - εκ της σύνθεσης και λειτουργίας του - από οργανωμένες δομές στις οποίες συγχρωτίζεται σημαντικός αριθμός ατόμων, γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει διεξαχθεί μαζικός έλεγχος αυτών στον κορονοϊό, ώστε οργανωμένα και συγκροτημένα να απομονωθούν τα θετικά άτομα, βάζοντας μια και καλή φρένο στην επέλαση της ασθένειας στους κόλπους των ΕΔ.

Το γεγονός ότι οι ηλικιακές ομάδες του στρατεύματος δεν αποτελούν – γενικά - κίνδυνο για τους υπηρετούντες σε αυτό, δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τη μη λήψη σημαντικών μέτρων και ενεργειών, καθώς όπως αποδεικνύεται, ο κορονοϊός μπορεί να αποβεί μοιραίος και για υγιή άτομα. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι ο συνάδελφος επιστρέφει στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στους γονείς του, μετατρέποντας τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε τη διεξαγωγή στο σύνολο του προσωπικού των ΕΔ τακτικών επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, μέχρι να εξαλειφθεί τελείως το πρόβλημα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo