21.3 C
Athens
14.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Τέλος εποχής για την εισαγγελία Διαφθοράς – Ορίζεται σήμερα ο αντικαταστάτης της Τουλουπάκη


    Τους δικαστικούς λειτουργούς που θα στελεχώσουν το νέο θεσμό που συστάθηκε στους κόλπους της Δικαιοσύνης, υπό τη διεύθυνση του οποίου θα συνενωθούν η εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και η εισαγγελία Διαφθοράς, επιλέγει σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου.
    Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος της παραμονής της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη στην εισαγγελία Διαφθοράς. Η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, η οποία αντιμετωπίζει ποινικά αδικήματα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis, θα πρέπει τώρα να παραδώσει όλες τις δικογραφίες που έχει στα χέρια της, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τη φαρμακοβιομηχανία, στον διάδοχό της.
    Ως φαβορί, μάλιστα, της νέας υπηρεσίας που δημιουργείται φέρεται ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
    Οι δικαστικοί λειτουργοί που θα επιλεγούν από το ΑΔΣ θα παραμείνουν στην νέα υπηρεσία για τρία έτη. Στη νέα εισαγγελική αρχή θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές. Ο αρχαιότερος εξ’ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος.
    Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.
    Υπενθυμίζεται πως η νέα εισαγγελική αρχή θεσπίστηκε πριν από λίγο καιρό από την κυβέρνηση, με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ