Αναταραχή στην Τουρκία από το σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου

Θανάσης Αργυράκης 02-12-2020 22:02 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2020 22:02
Αναταραχή στην Τουρκία από το σχέδιο δολοφονίας του Ιμάμογλου
Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κινδυνεύει να πέσει θύμα εκτέλεσης από τζιχαντιστές

Πολιτική αναταραχή και πολεμική ανάμεσα στην κυβέρνηση και το περιβάλλον Ιμάμογλου, ο οποίος φέρεται να είναι ο μελλοντικός «αντίπαλος» του Τ.Ερντογάν, ξέσπασε στην γείτονα, με αφορμή πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης από τζιχαντιστές.

Αν και οι «αρμόδιες» Αρχές επιχειρούν να διαψεύδουν ότι υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, ειδικά τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ προβάλλουν ιδιαίτερα το θέμα στα πρωτοσέλιδά τους, ενώ αναφέρουν ότι σχεδιαζόταν δολοφονία του Εκρέμ Ιμάμογλου, και, πολύ περισσότερο, ότι υπήρξε σύλληψη μέλους του ISIS.

Αντίθετα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, όπως χαρακτηριστικά η εφημερίδα, Hurriyet, υϊοθετεί τις κυβερνητικές διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η Αστυνομία διαψεύδει τέτοιου είδους «ισχυρισμούς», καθώς και ότι έγινε μια σύλληψη.

Πάντως, αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, όπως η Sozcu, υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι «πίσω από το αιματηρό σχέδιο βρίσκεται ο ΙSIS», ενώ ισχυρίζεται ότι, με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν στις Αρχές ασφαλείας, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την προσωπική φρουρά του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, ενώ ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, αποδίδει τα λεγόμενα σε ανώνυμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος φέρεται να είπε ότι, «όταν μας ήρθε η πληροφορία, προειδοποιήσαμε» τους σωματοφύλακες του Δημάρχου».

Σύμφωνα, επίσης, με το περιβάλλον του Δημάρχου, πριν από 10 - 15 ημέρες υπήρξε καταγγελία ότι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS βρίσκονται στην Τουρκία και προετοιμάζουν τη δολοφονία του Ιμάμογλου, καθώς και χτυπήματα εναντίον άλλων προσώπων.

Μάλιστα, ο Μουράτ Ονγκούν (Murat Ongun), εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κωνσταντινούπολης ανέφερε πως «στις 23 Νοεμβρίου μας έφθασε από τις Αρχές η πληροφορία ότι τρομοκρατική οργάνωση δραστηριοποιείται με στόχο τον Ιμάμογλου».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφερόμενος στο θέμα, φέρεται να δήλωσε ότι αρκετές φορές διεξάγονται επιχειρήσεις, μετά από πληροφορίες, αλλά δεν γίνονται γνωστές στο κοινό (!).

Στο θέμα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, Cumhuriyet, η οποία επίσης υποστηρίζει ότι «αποφεύχθηκε η δολοφονία την τελευταία στιγμή, μετά από σύλληψη μέλους του ISIS».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo