Μητσοτάκης: Κλειστά τα σχολεία μέχρι να δώσουν έγκριση οι ειδικοί!

Newsroom L&O 02-12-2020 21:43
Μητσοτάκης: Κλειστά τα σχολεία μέχρι να δώσουν έγκριση οι ειδικοί!
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό όταν γυρίσουν οι μαθητές στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουν ότι έχουν πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, μέχρι οι ειδικοί να δώσουν την σχετική έγκριση. Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του 31ου Greek Economic Summit.

Προς το τέλος της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ' αυτήν. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. 'Αρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν' αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε. Αναφερόμενος δε στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo