Κικίλιας: Γιατροί από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεταβαίνουν σε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα

Newsroom L&O 02-12-2020 18:20 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2020 18:50
Κικίλιας: Γιατροί από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεταβαίνουν σε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα
Όπως έγινε γνωστό κάθε 17 δευτερόλεπτα, χάνεται μία ζωή στην Ευρώπη, λόγω Covid 19

Η ενημέρωση ξεκίνησε με το τηλεοπτικό μήνυμα του Χανς Κλούγκε, του περιφερειακού διευθυντή ΠΟΥ Ευρώπης.

Ο κ. Κλούγκε μίλησε για την «επιλογή» που πρέπει να κάνουμε όλοι και κρατώντας τις αποστάσεις, να κρατάμε τον κορονοϊό μακριά. Πρόσθεσε ότι πρέπει να δει η κοινότητα τις πολιτικές που θα ακολουθήσει τον επόμενο καιρό. «Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τον ιό εδώ. Είναι ζωτικής σημασίας να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις, να βελτιώσουμε τον εξαερισμό των εσωτερικών χώρων», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, μίλησε και για τον εμβολιασμό. «Είναι πολύ καλό το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα. Ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς και της πολυομυελίτιδας, είναι ένα δικαίωμα και μία ευθύνη. Τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά ο φόβος κάνει το ακριβώς αντίθετο», τόνισε με νόημα. «Το να πάρει κανείς το εμβόλιο είναι ένας καταλύτης, ένα όπλο κατά της πανδημίας». «Στην Ελλάδα και την ΕΕ, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν θεσμοθετηθεί και όλοι οι υποψήφιοι για εμβολιασμό, έχουν επιλεχθεί». «Η εμπιστοσύνη σας για τα εμβόλια θα είναι ζωτικής σημασίας. Αναζητείστε αξιόπιστες πληροφορίες, από αξιόπιστες πηγές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδιο εμβολιασμού. Η χώρα έχει σημειώσει τεράστια προσπάθεια ώστε ο όγκος των εμβολίων να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο».

Ο κ. Κλούγκε πρόσθεσε ότι «μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη κατά της πανδημίας».

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η κυρία Κυριακίδου, αρμόδια επίτροπος Υγείας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από Covid...

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εθελοντικά πολυμελείς ομάδα γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία (Ιασώ, Ερρίκος Ντυνάν, Ιατρικό), μεταβαίνει στη βόρεια Ελλάδα. 

Επίσης, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, μεταβαίνουν και άλλοι γιατροί από το δημόσιο τομέα. Για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εκεί, οι γιατροί αυτοί θα τύχουν διπλασιασμού των αποδοχών τους.

Αναφορικά με την προμήθεια των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια θα παραδοθούν στη χώρα και την επόμενη μέρα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Θα μπορούν να εμβολιάζονται πάνω από 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα. «Ζητάω από όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια, στην εθνική διαδικασία εμβολιασμού. Στόχος είναι να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα τους επόμενους μήνες.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «αξίζει τον κόπο να κάνουμε υπομονή, να τηρήσουμε τους κανόνες. Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος. Σε λίγο θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους υγειονομικούς μας, ύστερα τις ευπαθείς ομάδες.»

«Πάνω από 100 γιατροί, πάνω από 200 νοσηλευτές, έχουν προστεθεί στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Φτιάξαμε νέο συντονιστικό κέντρο στο ΕΚΑΒ για να ανταποκριθεί.» O κ. Κικίλιας μίλησε για διπλασιασμό των ΜΕΘ της χώρας, αλλά και για 7.000 περισσότερους υγειονομικούς που προστέθηκαν για να καλύψουν τα κενά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo